portfolio

een elektrische bus gevoed door waterstof, omgebouwd door Holthausen

in opdracht van: Holthausen Groep

De provincie Groningen beschikt sinds 2015 over de eerste elektrische bus die volledig emissievrij de weg op kan. De bus rijdt namelijk op waterstof. 

De Holthausen Groep investeerde in voertuig en bijkomende technologie om meer inzicht te krijgen in het proces van ombouw naar waterstof. Het project was daarmee de grondlegger van een nieuwe entiteit binnen de Holthausen Groep, het Clean Technology.

toegepaste techniek:

Elektrische Bus

Aandrijving: elektromotor

Battery pack: 15 x lithiumbatterijen

Brandstofcel: 5KW Horizon fuel cell

 

 

Het Clean Technology had als doel een voertuig te bouwen dat volledig off the grid de weg op kan. Dat wil zeggen, een bus die nooit meer aan een laadpaal hoeft om mobiel te zijn.

Het project heeft uiteindelijk een bus opgeleverd, waarmee ca. 15 personen vervoerd kunnen worden. De bus is voorzien van een elektromotor die vanuit een brandstofcel zijn elektrische vermogen krijgt. De stroom wordt met een brandstofcel opgewekt vanuit waterstof.

De "lancering" van de bus vond plaats bij de opening van EnTranCe, door koning Willem Alexander en kreeg daarmee erg veel aandacht. Momenteel gebruiken we de bus als vervoermiddel maar lenen we de bus ook uit voor educatieve doeleinden.

direct een afspraak plannen?

Wilt u meer weten over de ombouwmogelijkheden? Plan dan een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten.